[ · Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
Рижский форум. Rīgas forums » Latvijas preces - Сделано в Латвии - Made in Latvia » Изготовлено в Риге » Latvijas preces
Latvijas preces
ADMINDatums: Понедельник, 13.02.2012, 02:30 | Ziņojums # 11
Главный администратор
Grupa: Администраторы
Ziņojumu skaits: 3937
Statuss: Оффлайн


30. Baltijas vadošā veļas uzņēmuma pirmssākumi saistās ar Liepāju — Latvijas romantiskāko pilsētu un sešdesmitajiem gadiem, kad visā pasaulē aktivizējās attieksme pret skaistumu un seksualitāti. Jau kopš pirmajiem ražošanas gadiem “Lauma” izvirzās par līderi Latvijā un toņa noteicēju Baltijā. Slavas areāls izaug pa bijušo Padomju Savienību un, iestājoties kapitālismam, ražošana konstanti kļūst apjomīgāka, modernāka, kā rezultātā “Laumas” vārdu zina sievietes lielā daļā pasaules.



31. Aerodium komandas ilgtermiņa darbs un augstais līmenis tika neapgāžami pierādīts visai pasaulei skatītākajā un iespaidīgākajā šovbiznesa pasākumā - Turīnas 2006. gada Olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā. Speciāli šim šovam tika radīta vēja tuneļa ierīce, ar kuras palīdzību Latvijas lidotāji demonstrēja neaizmirstamu gaisa akrobātikas šovu 25 metru augstumā. Miljoniem cilvēku klātienē un neklātienē aizturot elpu bija klāt brīdī, kad cilvēka sapnis par brīvu lidošanu kļūst par īstenību. Ar šo brīdi radās straujš industrijas uzplaukums, uzbangojot milzu interesei, sākot no Turīnas un beidzot ar attālām pasaules vietām.



32. 1975. gada 14. janvārī tika reģistrēta pirmā autorapliecība par mildronātu, kurš tolaik tika saukts par kvaterīnu. 1989. gadā Ivars Kalviņš kopā ar līdzautoriem par mildronāta izgudrošanu saņēma Latvijas PSRS valsts prēmiju. Mildronāts ir oriģināls medikaments sirds un asinsvadu slimību (piemēram, sirds išēmiskās slimības) ārstēšanai, sirds enerģētiskā patēriņa samazināšanai un vispārējai darbaspēju paaugstināšanai. Viens no mildronāta izgudrotājiem ir Ivars Kalviņš (šobrīd Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors).Sava unikālā iedarbības mehānisma dēļ Mildronāts®, atkarībā no ordinētās devas, tiek plaši lietots gan kā recepšu medikaments dažādu sirds un asinsvadu slimību ārstēšanā, gan darbaspēju paaugstināšanai veseliem cilvēkiem pie fiziskām un garīgām pārslodzēm un atveseļošanās periodā. Šobrīd mildronāts ir A/s Grindeks vispieprasītākais oriģinālprodukts
Pievienotie faili: 7334638.jpg (146.7 Kb) · 4693248.jpg (165.5 Kb) · 3912048.jpg (58.4 Kb)


 
ADMINDatums: Понедельник, 13.02.2012, 02:36 | Ziņojums # 12
Главный администратор
Grupa: Администраторы
Ziņojumu skaits: 3937
Statuss: Оффлайн


33. "Grindeks" ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Tā pārstāvniecības un aģenti strādā 14 valstīs, bet uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm pasaulē. Latvijas farmaceitiskajās rūpnīcās ražotie oriģinālie vai daļēji oriģinālie medicīniskie preparāti, kuru sintēzes metodes izstrādātas Latvijā: 1. Cefaleksīns antibakteriāls preparāts 2. L-Asparagināze pretvēža, pretleikozes preparāts 3. Citarabīns pretvēža, pretleikozes preparāts 4. Ftorafūrs pretvēža, pretleikozes preparāts 5. Leakadīns pretvēža, pretleikozes preparāts 6. Tioguanīns pretvēža, pretleikozes preparāts 7. Angiotenzinamīds kardiovaskulārs preparāts 8. Fenikidīns kardiovaskulārs preparāts 9. Foridons kardiovaskulārs preparāts 10. Mildronāts kardiovaskulārs preparāts 11. Bisakodils gastroenteroloģisks preparāts 12. Bromheksīns atkrēpošanas preparāts 13. Dezamīnooksitocīns uterotrops preparāts 14. Oksitocīns uterotrops preparāts 15. Benperidols uterotrops preparāts 16. Droperidols uterotrops preparāts



34. "Tukuma piens" 1996. gadā tapa turpat, kur pagājušā gadsimta sākumā bija pilsētas pienotava. Šo gadu laikā mērķtiecīgi investējot un pilnveidojot ražošanas procesu un sortimentu, "Tukuma piens" kļuvis par vienu no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā. Ik dienu no Kurzemes zemniekiem uz "Tukuma pienu" plūst teju 110 tonnu piena. Svarīgākās "Tukuma piens" produktu grupas veido jogurts, sviests, krējums un biezpiena sieriņi.



35. “Ādažu čipsi” ir piešķirta zīme “Zaļā karotīte” jeb “Kvalitatīvs Latvijas produkts”, kas apliecina, ka produkts tiek pārbaudīts un izsekots no izejvielu saņemšanas brīža līdz produkta nonākšanai pie patērētāja, turklāt produkts ir ražots no Latvijā iegūtām izejvielām. Īstie “Ādažu čipsi” tiek ražoti tikai no Latvijā speciāli audzētiem kartupeļiem, ko nodrošina vairāk nekā 30 Latvijas zemnieku saimniecības, ar kurām AS “Latfood” ir noslēdzis sadarbības līgumus. Pirmoreiz Latvijā kartupeļu čipsi tika ražoti 1995. gadā un kopš tā laika AS “Latfood”, pastāvīgi investē tehnoloģijās un darbinieku profesionālajā attīstībā, kā arī nemitīgi veic produkta kvalitātes paaugstināšanu un kontroli.
Pievienotie faili: 2553639.jpg (290.5 Kb) · 7261169.jpg (168.3 Kb) · 0167541.jpg (302.6 Kb)


 
ADMINDatums: Понедельник, 13.02.2012, 02:43 | Ziņojums # 13
Главный администратор
Grupa: Администраторы
Ziņojumu skaits: 3937
Statuss: Оффлайн


36. Akciju sabiedrība „Preiļu siers” ir lielākā siera ražotne un eksportētāja valstī, kas dod lielu ieguldījumu reģiona ekonomikā. A/s dibināta 1972.g. kā valsts uzņēmums, bet 1994.g.rūpnīca kļuva par akciju sabiedrību. Veicot modernizāciju un ražošanas tehnoloģijas orientējot uz industriālo ražošanu, panākts, ka kvalitātes standarti uzņēmumā atbilst Eiropas Savienības prasībām. Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras konkursā „Latvijas eksportspējīgākais produkts 2004” Preiļu siers „Čedars” ieguva 3. vietu kategorijā „Produkts vai pakalpojums ar straujāko eksporta apjoma pieaugumu”.



37. 1997. gadā, izpētot situāciju, kāda veidojusies ar dabīgu avota ūdeni pasaulē, mērķtiecīgi tika izveidots uzņēmums VENDEN. Bija skaidrs, ka šis bizness nav no tiem, kas dod ātru un vieglu peļņu, taču apziņa, ka tīrs dabīgs avota ūdens spēj uzlabot veselību un būs pieejams katram Latvijas iedzīvotājam, deva spēcīgu pozitīvu impulsu šī darba veikšanai.



38. Rīgas Melnais balzams tiek rūpīgi izturēts ozolkoka mucās, kur iemanto sev raksturīgo spēcīgo un mazliet rūgteni saldo garšu. Tas radīts Rīgā 18. gadsimta vidū. Nostāsts vēsta, ka tieši Rīgas melnais balzams izdziedinājis Rīgas apmeklējuma laikā sasirgušo Krievijas ķeizarieni Katrīnu Lielo. Rīgas Melnais balzams ir laikos pārbaudīta vērtība, dzēriens, ko mēdz pasniegt kā dāvanu, lai apliecinātu draudzību un cieņu.
Pievienotie faili: 8616480.jpg (53.0 Kb) · 6245765.jpg (56.5 Kb) · 1355339.jpg (105.7 Kb)


 
ADMINDatums: Понедельник, 13.02.2012, 02:48 | Ziņojums # 14
Главный администратор
Grupa: Администраторы
Ziņojumu skaits: 3937
Statuss: Оффлайн


39. Jau 37 gadus “REBIR” RSEZ AS ražo augstās kvalitātes izstrādājumus, kuru starpā pamatražojums ir elektroinstrumenti. “REBIR” markas instrumentu sortiments ir ļoti plašs: ripzāģi, figūrzāģi, elektriskie un benzinmotora ķēdes zāģi, ēveles, frēzmašīnas, elektriskās un akumulatora urbjmašīnas, maisītāji, slīpmašīnas, plākšņu griešanas galdi, ūdens sūkni u.c. Arhīva dokumenti sniedz ziņas par to, ka uzņēmuma “REBIR” RSEZ AS pamati tika likti 1944. gadā. 70. gadu sākumā, kad rūpnīca tika pilnīgi uzbūvēta un visas ražošanas jaudas tika nodotas ekspluatācijā, uzsākās masveida elektroinstrumentu ražošana. Vienlaicīgi tika apgūta jaunā produkcija, nepārtraukti pilnveidojas ražošana, tika izstrādātās jaunās tehnoloģijas un auga ražota instrumenta apjomi. 1979. gada janvārī projektjaudas bija pilnīgi apgūtas. 2004. gada 19. maijā Komercreģistrā uzņēmums tika ierēģistrēts ar nosaukumu “REBIR” Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas akciju sabiedrība.



40. AS "Rīgas Kuģu Būvētava" ir lielākā Baltijas jūras piekrastē un remontē vairāk kā 130 kuģus gadā vienlaikus daudziem kuģu īpašniekiem no visas pasaules. “Rīgas Kuģu būvētava” dibināta 1913.gadā un atrodas senajā Hanzas pilsētā Rīga, Latvijas Republikas galvaspilsētā, tās vēsturiskajā un kultūras centrā. Kuģu būvētava, kas specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā, tika privatizēta 1995.gadā.



41. Viens no Latvijā veiksmīgi privatizētajiem uzņēmumiem - akciju sabiedrība "Valmieras stikla šķiedra" (VSŠ) Moderna un jaudīga ražotne gādā par efektīvu ražošanas procesu, tostarp inovatīvām iekārtām un tehnoloģijām, kas nodrošinās ne tikai labus darba apstākļus, bet arī efektīvu resursu izmantošanu un vides aizsardzību.
Pievienotie faili: 6917988.jpg (95.9 Kb) · 1761721.jpg (231.6 Kb) · 9190242.jpg (89.7 Kb)


 
ADMINDatums: Понедельник, 13.02.2012, 02:52 | Ziņojums # 15
Главный администратор
Grupa: Администраторы
Ziņojumu skaits: 3937
Statuss: Оффлайн


42. Pirmo OSCar rallijreida spēkratu 17 cilvēku komanda izloloja 2003. gadā. Laiks, cik ilgi veido jaudīgo auto, ir ļoti zīmīgs – deviņi mēneši Oscars ir ļoti jaudīga automašīna – septiņu litru motors, jauda ir virs 500 zirgspēkiem un griezes moments – līdz pat 600 ņūtonmetriem. Oscaram strauji pukst sirds, jo tam ir Corvette motors. Šādu auto radīt ir liels izaicinājums un dārgs prieks – 200 000 eiro. Pilnībā gatavs auto ir 2 tonnas smags un spēj attīstīt 180 km/h pa zemes ceļu. Kopā jau 14 OSCaru traucas pa pasaules bezceļiem, bet viens ir īpaši slavens – tas bijis pasaulslavenajās sacensībās Dakārā.



43. Uzņēmums "Pure Food" ir dibināts 1994.gadā. Tas atrodas 80 km attālumā no Rīgas un nodarbojas ar ogu un augļu pārstrādi un tirdzniecību. SIA "Pure Food" ražo ievārījumus un sulas ar tirdzniecības zīmi Pūre. Tāpat uzņēmums ražo augu un ogu piedevas vadošajiem Baltijas jūras reģiona valstu konditorejas un piena pārstrādes uzņēmumiem. SIA "Pure Food" augļu un ogu piedevu ražošanai izmanto iekārtas, kuras ražošanas procesā maksimāli saglabā augļu un ogu formu, dabīgo aromātu, krāsu un garšu. "Pure Food" savu produkciju eksportē uz Igauniju, Lietuvu, Krieviju, Somiju, Baltkrieviju, Kazahstānu, Poliju, Ukrainu, Zviedriju un Čehiju.



44. AS “Aldaris” ir tradīcijām bagāta alus darītava ar senu vēsturi, kas aizsākās jau 1865. gadā. Mūsdienās uzņēmums ir daļa no Carlsberg Grupas, kas ir viens no lielākajiem alus ražotājiem pasaulē. Alus darītava atrodas Rīgā, un tajā strādā vairāk nekā 400 darbinieku, kam vasarā pievienojas vēl ap 150 sezonas strādnieku. Tādējādi Aldaris ir lielākā alus darītava Latvijā un viena no lielākajām Baltijas valstīs. Aldara produktu klāstu veido vairāk nekā 40 dzērieni – alus, dzeramais ūdens, dažādi alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni. Populārākie ir tādi zīmoli kā Aldara Luksus, Aldara Zelta un Carlsberg, kā arī Vichy un ZIP. Aldaris nepārtraukti pilnveidojas un attīsta jaunus produktus, pielāgojoties patērētāju vēlmēm un jaunākajām tirgus tendencēm. Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai biggrin
Pievienotie faili: 3193106.jpg (151.8 Kb) · 4929403.jpg (223.2 Kb) · 9615135.jpg (110.2 Kb)


 
ADMINDatums: Понедельник, 13.02.2012, 02:59 | Ziņojums # 16
Главный администратор
Grupa: Администраторы
Ziņojumu skaits: 3937
Statuss: Оффлайн


45. Maizes ceptuve Lāči ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas dibināta 1993. gadā. Pamatnodarbošanās: augstvērtīgas un dabīgas maizes cepšana pēc senām latviešu maizes cepšanas tradīcijām un oriģinālu konditorejas produktu izstrāde. Lāči ir attīstījušies par modernu un stabilu uzņēmumu, kurā strādā aptuveni 200 cilvēki un kur ik dienas tiek izcepts ap 5 tonnām maizes. Patlaban Lāči piedāvā vairāk kā 15 dažādus maizes veidus un ap 100 dažādu konditorejas izstrādājumu. Tie ir pieejami lielākajos Latvijas veikalos, kā arī Lāču tirdzniecības vietās. - Pazīstamākie Lāču produkti ir Īsta rupjmaize, Īsta saldskābmaize, Burkānmaize, augļu maizes, valriekstu maize un kēksi, kā arī cepumi un kūkas. Lāčos mīklu raudzē īstās koka abrās, mīca ar rokām un pārbauda katru produktu. Maize Lāčos tiek cepta īstā, ar malku kurinātā krāsnī. It viss ir dabīgs un īsts. No sirds. Tas kas ēd Lāču maizi, top laimīgs.



46. Pirmais Latvijā ražotais portatīvais dators Gauja™ pirmo reizi plašākai publikai tika prezentēts 2006. gada pavasarī. Datora nosaukums nav nejaušs – projekta izstrādātāji vēlējās piešķirt tam simbolisku nozīmi, tāpēc tika izvēlēts vārds Gauja™. Gauja ir nemitīgi plūstoša un neapturama upe, bet tai pat laikā veldzējoša un skaista. Upe, kā tehnoloģiju evolūcija, mūžīgi plūst un mainās, bet vienmēr tek līdzi laikiem. Tāds ir arī portatīvais dators Gauja™ -moderns, laikmetam atbilstošs un vizuāli pievilcīgs. Portatīvā datora Gauja™ galvenās priekšrocības ir iespēja komplektēt datoru pēc klienta vēlmēm...



47. Rūpnīcas ''Dzintars'' ražotais vīriešu odekolons ''Rīdzinieks''. 1964. gads
Pievienotie faili: 4000674.jpg (94.8 Kb) · 9554067.jpg (97.5 Kb) · 1799691.jpg (75.5 Kb)


 
ADMINDatums: Понедельник, 13.02.2012, 03:06 | Ziņojums # 17
Главный администратор
Grupa: Администраторы
Ziņojumu skaits: 3937
Statuss: Оффлайн


48. Radioaparāts "Spīdola", ar kuru varēja "notvert" īsos radioviļņus – laikmeta simbols, kas sekmēja Rietumu kultūras ienākšanu Padomju Latvijā. Dāvināts Augustam Kirhenšteinam 90 gadu jubilejā. Izgatavots VEF rūpnīcā. 1962. gads.



49. Vīriešu velosipēds "Zvaigzne", ražots par godu Rīgas 750. jubilejai. Rūpnīca "Sarkanā zvaigzne". 1951. gads.



50. Radiola "Festivāls" – daudzu "iekāres" objekts piecdesmitajos gados. To izgatavoja A. Popova Rīgas radiorūpnīcā 1957. gadā par godu Maskavas Jaunatnes un studentu festivālam.
Pievienotie faili: 6652784.jpg (116.4 Kb) · 4932900.jpg (62.4 Kb) · 8475122.jpg (124.2 Kb)


 
ADMINDatums: Понедельник, 13.02.2012, 15:36 | Ziņojums # 18
Главный администратор
Grupa: Администраторы
Ziņojumu skaits: 3937
Statuss: Оффлайн


51. Vasaras kurpes, ko kara laikā valkāja dziedātāja Milda Brehmane-Štengele. Koka zole. 20. gadsimta 40. gadi.



52. Rūpnīcas VEF ražotā mazformāta fotokamera "MINOX" – starpkaru Latvijas ekonomiskās varēšanas simbols. Izgudrotājs – Valters Caps, dizaina autors – Ādolfs Irbīte.



53. Veļas rullis, ar ko Rīgā mazgāja veļu 20. un 30. gados, jo veļas mazgājamo mašīnu toreiz te nebija, turklāt Rīgā pietika vešerieņu.
Pievienotie faili: 1876067.jpg (94.5 Kb) · 4878045.jpg (55.3 Kb) · 6356830.jpg (58.6 Kb)


 
ADMINDatums: Понедельник, 13.02.2012, 15:39 | Ziņojums # 19
Главный администратор
Grupa: Администраторы
Ziņojumu skaits: 3937
Statuss: Оффлайн


54. A/s "Laima" sāka ražot lielkonfektes "Miks".



55. Rīgas Mūzikas instrumentu fabrikas ražotais pianīns "Rīga 116" (1975. gadā Leipcigā zelta medaļa). Instrumentu joprojām izmanto mūzikas vidusskolās, jo tas ir ērts – neliels, svars ap 350 kg.



56. Latvijas trešās atmodas laikā bija liels pieprasījums pēc tautas daiļamatniecības un suvenīru ražošanas apvienības "Daiļrade" ražotajiem nacionālajiem simboliem – valsts karoga, nozīmītēm "Auseklītis" un citiem.
Pievienotie faili: 4364223.jpg (106.9 Kb) · 8360517.jpg (123.6 Kb) · 5287634.jpg (133.4 Kb)


 
ADMINDatums: Понедельник, 13.02.2012, 15:41 | Ziņojums # 20
Главный администратор
Grupa: Администраторы
Ziņojumu skaits: 3937
Statuss: Оффлайн


57. "Straumes" ražotās elektriskās kafijas dzirnaviņas, ražotas 1968. gadā, joprojām darba kārtībā.

http://www.spoki.lv/foto-izlases/Latvijas-preces/130697
Pievienotie faili: 3578502.jpg (79.7 Kb)


 
Рижский форум. Rīgas forums » Latvijas preces - Сделано в Латвии - Made in Latvia » Изготовлено в Риге » Latvijas preces
Meklēšana: